Facebook премахна 88 рекламни публикации от три страници - официалната Facebook

...
Facebook премахна 88 рекламни публикации от три страници - официалната Facebook
Коментари Харесай

И Фейсбук започна атака срещу Тръмп

Facebook отстрани 88 рекламни изявления от три страници - формалната Фейсбук страница на американския президент Доналд Тръмп, страницата на вицепрезидента Майк Пенс и страницата на президентската акция на Тръмп. 

Съобщава се, че изявленията са отстранени за нарушение на политиката на Фейсбук за битка с речта на омразата.

Всички тези идентични реклами съдържаха червен триъгълник, обърнат надолу - това е знак, употребен от немските фашисти през Втората международна война за отбелязване на политически дисиденти в концентрационни лагери. Тези реклами привлякоха вниманието на някои консуматори на Twitter, които подчертаха историческата значителност на признака, написа NBC News.
Говорител на Фейсбук съобщи: „ Нашата политика не разрешава потреблението на знаци на ненавист “. Други реклами, които съдържат разнообразни изображения, в това число възклицателни знаци и знака " Стоп ", към момента са налични в Фейсбук профилите на Тръмп и Пенс.

От акцията на Тръмп обявиха, че признака - извърнат червен триъгълник, не е в базата данни на знаци на омразата. Червеният триъгълник, извърнат надолу, е знак, употребен от придвижването Antifa, споделят още хората на Тръмп и акцентират какво написа в отстранените реклами - че „ рискови банди от крайни левичари се движат по улиците и предизвикват цялостен безпорядък “.

В края на май и Туитър нападна Тръмп като смъкна пост, в който споделяше, че мародерите на митингите в Минеаполис би трябвало да бъдат убити. В отговор Тръмп подписа декрет, целящ да ограничи отбраната, с която се употребяват обществените мрежи. 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР